Παίδων: Αναστολή τακτικών χειρουργείων και στο «Αγλαΐα Κυριακού» από 27 Μαΐου

Παίδων: Αναστολή τακτικών χειρουργείων και στο «Αγλαΐα Κυριακού» από 27 Μαΐου

Σημαντικές ελλείψεις στα αναισθησιολογικά τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων διαπιστώνουν οι γιατροί - Τι ζητούν οι αναισθησιολόγοι των δύο Παίδων

woman-surgeon_526407886
Στις κινητοποιήσεις των γιατρών του Παίδων «Η Αγία Σοφία» που ανακοίνωσαν ότι σταματούν τα τακτικά χειρουργεία από 1η Ιουνίου, προστίθενται και οι αναισθησιολόγοι του «Αγλαΐα Κυριακού», διακόπτοντας τα χειρουργεία από την ερχόμενη Δευτέρα, 27/5.

Στην απόφαση που πήραν οι γιατροί του αναισθησιολογικού τμήματος, αναφέρεται σταδιακή επιδεινούμενη υποστελέχωση του αναισθησιολογικού τμήματος, όπως επίσης και νοσηλευτικού προσωπικού του χειρουργείου.

«Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο αναισθησιολογικό τμήμα, η δύναμη του τμήματος από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους έχει μειωθεί επιπλέον κατά τρεις αναισθησιολόγους (ένας προς συνταξιοδότηση και δύο παραιτήσεις, η τελευταία εκ των οποίων πραγματοποιήθηκε στις 16/5) με αποτέλεσμα την παραμονή επτά ενεργών ιατρών. Για την ασφαλή λειτουργία των τριών υπαρχουσών αιθουσών και εκτέλεση αναισθησιολογικών καθηκόντων εκτός χειρουργείου απαιτείται η ελάχιστη δύναμη 11 πλήρους απασχόλησης αναισθησιολόγων στο τμήμα», αναφέρουν.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης