Αξονικές – Μαγνητικές: Απίστευτη ταλαιπωρία ασθενών με τη συνταγογράφηση σκιαγραφικών – Έρευνα του ygeiamou

Αξονικές – Μαγνητικές: Απίστευτη ταλαιπωρία ασθενών με τη συνταγογράφηση σκιαγραφικών – Έρευνα του ygeiamou

Ακτινοδιαγνώστη για να τους «γράψει» σκιαγραφικό αναζητούν σε αρκετές περιπτώσεις οι πολίτες, μετά την εφαρμογή της νομοθεσίας που όπως φαίνεται χρειάζεται χρόνο προσαρμογής γιατρών και ασθενών

MRI_Patient_1948881982
Σε ταλαιπωρία υποβάλλονται οι ασθενείς που χρειάζονται σκιαγραφικό για αξονικές ή μαγνητικές τομογραφίες. Η από την 1η Μαΐου αλλαγή στη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών μόνο από την αρμόδια ειδικότητα, τους ακτινοδιαγνώστες, είναι στο πλαίσιο συμμόρφωσης με οδηγία της επιστημονικής επιτροπής του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) και έχει ως σκοπό την ασφαλή χορήγηση φαρμάκων και μακροπρόθεσμα τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης.

Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες, υπάρχουν περιπτώσεις που οι ακτινοδιαγνώστες υποστηρίζουν ότι έχουν υπερβεί το όριο συνταγογράφησης και δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν και σε άλλες ζητούν -παρανόμως- από τους πολίτες να πληρωθούν για τη συνταγογράφηση, τη στιγμή που οι ασθενείς δε γνωρίζουν τη νέα διαδικασία. Αυτή, μάλιστα, συχνά μπορεί να ολοκληρώνεται μετά από αρκετές… διαδρομές μέχρι οι ασθενείς να υλοποιήσουν την εξέταση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης