Υποκατάστατα ζάχαρης: Τελικά «ανοίγουν» ή «κλείνουν» την όρεξη – Ιδού η απάντηση

Υποκατάστατα ζάχαρης: Τελικά «ανοίγουν» ή «κλείνουν» την όρεξη – Ιδού η απάντηση

Τελικά πόσο επηρεάζουν την όρεξη τα γλυκαντικά; Νεότερη μελέτη απαντά και η απάντηση δεν είναι αυτή που περιμέναμε

Υποκατάστατα ζάχαρης: Τελικά «ανοίγουν» ή «κλείνουν» την όρεξη – Ιδού η απάντηση
Πολλά είναι πλέον τα προϊόντα που αντικαθιστούν τη ζάχαρη με τα γλυκαντικά, με στόχο τον μετριασμό των αρνητικών επιδράσεων της πρώτης στην υγεία, όπως η αύξηση του βάρους. Μήπως όμως τελικά η χρήση των γλυκαντικών έχει το αντίθετο από το προσδοκόμενο αποτέλεσμα όσον αφορά τη ρυθμιση της όρεξης;

Σύμφωνα με νεότερη διπλά τυφλή μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Leeds, δεν προκύπτει κάποια τέτοια συσχέτιση, καθώς η υποκατάσταση της ζάχαρης με τεχνητά και φυσικά γλυκαντικά δεν φάνηκε να αυξάνει την όρεξη, ενώ στα θετικά συμπεριλαμβάνεται και η διαπίστωση πως μειώθηκαν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης