Υποκατάστατα ζάχαρης: Τελικά «ανοίγουν» ή «κλείνουν» την όρεξη – Ιδού η απάντηση
Τελικά πόσο επηρεάζουν την όρεξη τα γλυκαντικά; Νεότερη μελέτη απαντά και η απάντηση δεν είναι αυτή που περιμέναμε
Μαρία Κοτοπούλη
Πολλά είναι πλέον τα προϊόντα που αντικαθιστούν τη ζάχαρη με τα γλυκαντικά, με στόχο τον μετριασμό των αρνητικών επιδράσεων της πρώτης στην υγεία, όπως η αύξηση του βάρους. Μήπως όμως τελικά η χρήση των γλυκαντικών έχει το αντίθετο από το προσδοκόμενο αποτέλεσμα όσον αφορά τη ρυθμιση της όρεξης;
Σύμφωνα με νεότερη διπλά τυφλή μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Leeds, δεν προκύπτει κάποια τέτοια συσχέτιση, καθώς η υποκατάσταση της ζάχαρης με τεχνητά και φυσικά γλυκαντικά δεν φάνηκε να αυξάνει την όρεξη, ενώ στα θετικά συμπεριλαμβάνεται και η διαπίστωση πως μειώθηκαν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Το Manko Athens, η πολυαναμενόμενη νέα άφιξη του Οne&Only που έχει τη μοναδική ικανότητα να μεταμορφώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχει ήδη γίνει talk of the town