Το αντικαρκινικό αρωματικό βότανο που ανακουφίζει τον πόνο και βελτιώνει τη μνήμη

Ανακαλύψτε τα οφέλη ενός πολύτιμου βοτάνου, που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στις κουζίνες, αλλά και στην Ιατρική και τη φαρμακολογία

Αποτελεί ένα δημοφιλές βότανο, τόσο για τις μαγειρικές, όσο και για τις φαρμακευτικές του χρήσεις. Πρωταγωνιστεί στη μεσογειακή κουζίνα, χαρίζοντας γεύση και άρωμα σε πληθώρα πιάτων. Ταυτόχρονα, όμως, το δενδρολίβανο αποτελεί εδώ και αιώνες βασικό συστατικό και στο φαρμακείο της φύσης. Προστίθεται συχνά σε προϊόντα όπως σαπούνια και αρώματα, ενώ έχει συνδεθεί και με μια σειρά από θεραπευτικές ιδιότητες για την ανθρώπινη υγεία.

Ειδικότερα, το δενδρολίβανο έχει ξεχωρίσει για την ικανότητά του να ενισχύει τη μνήμη, να βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την υγεία του νευρικού συστήματος. Χρησιμοποιείται επίσης παραδοσιακά για την ανακούφιση των μυϊκών σπασμών, την ανάπτυξη των μαλλιών και την υποστήριξη της υγείας του πεπτικού συστήματος. Αν και πολλές από αυτές τις χρήσεις υποστηρίζονται περισσότερο από την παράδοση παρά από επιστημονικά στοιχεία, ορισμένες μελέτες υποδηλώνουν ελπιδοφόρα οφέλη.

Διαβάστε περισσότεραστο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr