Μαλλιά που σπάνε και πέφτουν; Το θεραπευτικό έλαιο που δυναμώνει τις τρίχες – Τρεις ειδικοί εξηγούν

Μαλλιά που σπάνε και πέφτουν; Το θεραπευτικό έλαιο που δυναμώνει τις τρίχες – Τρεις ειδικοί εξηγούν

Είναι το έλαιο δεντρολίβανου το μυστικό για γερά και δυνατά μαλλιά; Τρεις δερματολόγοι παρουσιάζουν τα οφέλη του, αλλά και όσα θα πρέπει να προσέξουμε

hairoil_2319647369
Το έλαιο δεντρολίβανου δεν έχει μόνο έντονο άρωμα, αλλά και ισχυρή δράση στην κοσμετολογία και στην περιποίηση των μαλλιών, λόγω των μοναδικών ιδιοτήτων του. «Το έλαιο δενδρολίβανου μπορεί να βοηθήσει στην περιποίηση και την ενδυνάμωση των μαλλιών, λειτουργώντας εξίσου ενάντια στη μείωση της φθοράς και του σπασίματος, κάνοντας τα μαλλιά να φαίνονται πιο δυνατά», λέει η Δρ. Marisa Garshick, πιστοποιημένη δερματολόγος στη Νέα Υόρκη. «Επιπλέον, ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι το έλαιο δεντρολίβανου μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της ανάπτυξης των μαλλιών, συμβάλλοντας στη βελτίωση της κυκλοφορίας στο τριχωτό της κεφαλής, η οποία, αυξάνοντας τη ροή του αίματος, μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών» συμπληρώνει.

Η Δρ Michele Green, πιστοποιημένη δερματολόγος στη Νέα Υόρκη προσθέτει στα οφέλη του ελαίου την προστασία των μαλλιών από το οξειδωτικό στρες και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η υπεριώδης ακτινοβολία και η ατμοσφαιρική ρύπανση, αλλά και κατά της τριχόπτωσης: «Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση και την πρόληψη της τριχόπτωσης που προκαλείται από τη φλεγμονή των θυλάκων της τρίχας και του τριχωτού της κεφαλής», αναφέρει.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης