Βάρος: Το απροσδόκητο όφελος της έκθεσης στον ήλιο σε καύσεις θερμίδων και αδυνάτισμα – Έρευνα αποκαλύπτει

Βάρος: Το απροσδόκητο όφελος της έκθεσης στον ήλιο σε καύσεις θερμίδων και αδυνάτισμα – Έρευνα αποκαλύπτει

Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να επηρεάσει ευεργετικά τον μεταβολισμό του λίπους, υποστηρίζει νεότερη έρευνα

sun_1695361135__1_
Το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, το δέρμα μας, κινδυνεύει πλέον από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Οι δερματολόγοι συνιστούν να προτιμούμε τη σκιά και να μην ξεχνάμε σε καμία περίπτωση το αντηλιακό μας. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να παραβλέψει ότι η υπεριώδης ακτινοβολία έχει πολύπλευρες επιδράσεις: θεωρείται μεν υπεύθυνη για την πρόκληση εγκαυμάτων, τη φωτογήρανση και τον καρκίνο του δέρματος, αλλά έχει ευεργετικές επιδράσεις για τον οργανισμό, όπως η σύνθεση της βιταμίνης D. Στα θετικά, μια νεότερη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Investigative Dermatology προσθέτει και τη ρύθμιση του βάρους.

Μια ομάδα δερματολόγων από το Εθνικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Σεούλ, με βάση τα εργαστηριακά τους πειράματα, συμπέραναν ότι η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία αυξάνει τα επίπεδα της νορεπινεφρίνης, μειώνει τα επίπεδα της λεπτίνης και μετατρέπει το υποδόριο λίπος σε καφέ λίπος, αυξάνοντας έτσι τις ενεργειακές δαπάνες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης