Σε δύσκολη θέση: Πώς επικοινωνεί ο γιατρός σε μία έφηβη ότι πάσχει από μια σοβαρή γυναικολογική νόσο

Σε δύσκολη θέση: Πώς επικοινωνεί ο γιατρός σε μία έφηβη ότι πάσχει από μια σοβαρή γυναικολογική νόσο

H θέση του θεράποντος ιατρού στην ανακοίνωση ενός πολυσύνθετου προβλήματος υγείας στην εφηβεία είναι ιδιαίτερα λεπτή, αλλά ταυτόχρονα καθοριστική

teenager_1756024634
Η Παιδική και Εφηβική Γυναικολογία δεν είναι συνυφασμένη με τη φθορά και το θάνατο. Οι παθήσεις με τις οποίες ασχολείται είναι συνήθως καλοήθεις και στην πλειοψηφία τους δεν θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή της εφήβου. Παρόλα αυτά, μπορεί ενίοτε να επηρεάζουν τη μελλοντική γονιμότητα του κοριτσιού, να κλονίζουν την ταυτότητα του φύλου ή να οδηγούν σε μακροχρόνια ορμονική φαρμακευτική αγωγή.

Η απλασία μήτρας, για παράδειγμα, η οποία θα απέτρεπε, στο μέλλον, την τεκνοποίηση, αλλά και η συνοδός απλασία κόλπου στο σύνδρομο Mayer Rokitansky Küster Häuser, θα εμποδίσει ολοκληρωμένες κολπικές σεξουαλικές επαφές. Tο σύνδρομο αυτό αποτελεί ένα πολυσύνθετο πρόβλημα, όχι μόνο όσον αφορά στον συνολικό τρόπο αντιμετώπισής του από το ιατρικό προσωπικό, το οποίο θα επιληφθεί του θέματος, αλλά και στον τρόπο με τον όποιο θα ανακοινωθεί στους γονείς και, ιδιαίτερα, στο ίδιο το νεαρό κορίτσι.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης