Κινδυνεύει η καρδιά σας; Έξυπνο εργαλείο ΑΙ προβλέπει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου

Κινδυνεύει η καρδιά σας; Έξυπνο εργαλείο ΑΙ προβλέπει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου

Στην υπηρεσία του ανθρώπου βρίσκεται για μία ακόμη φορά η τεχνητή νοημοσύνη, αυτή τη φορά για να απλοποιήσει και να επεκτείνει τα διαγνωστικά εργαλεία για τον έγκαιρο εντοπισμό των καρδιαγγειακών νόσων

1628451379_face_ai_scan
Κυρίαρχο παράγοντα θνησιμότητας σε όλο τον κόσμο αποτελούν οι καρδιαγγειακές νόσοι, θέτοντας σε συναγερμό την επιστημονική κοινότητα για τη βελτίωση και την επιτάχυνση των διαγνωστικών διαδικασιών. Σε αυτό το πλαίσιο, μια νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο BMJ Health & Care Informatics διαπιστώνει ότι μια καινοτόμος, μη επεμβατική τεχνική, που συνδυάζει τη θερμική απεικόνιση με την τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προβλέψει με αξιοσημείωτη ακρίβεια την παρουσία στεφανιαίας νόσου. Τα πρώτα ερευνητικά στοιχεία δείχνουν, μάλιστα, ότι αυτή η πρακτική δίνει καλύτερα αποτελέσματα από τις παραδοσιακές μεθόδους.

Η θερμική απεικόνιση είναι μια μη επεμβατική τεχνική, που καταγράφει την κατανομή και τις μεταβολές της θερμοκρασίας στην επιφάνεια ενός αντικειμένου, ανιχνεύοντας την υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπεται από αυτό.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης