Εφηβεία: Ο παράγοντας που μειώνει το στρες και τις σκέψεις αυτοκτονίας στα θύματα εκφοβισμού

Εφηβεία: Ο παράγοντας που μειώνει το στρες και τις σκέψεις αυτοκτονίας στα θύματα εκφοβισμού

Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα 1 στους 10 εφήβους-θύματα σχολικού και ηλεκτρονικού εκφοβισμού επιχείρησε να αυτοκτονήσει το περασμένο έτος

young_girl_teen_woman_depression_sad_720009313

Μια πρωτοποριακή μελέτη, που θα παρουσιαστεί στο SLEEP 2024, ετήσια συνάντηση των εταιριών μελέτης του ύπνου (Associated Professional Sleep Societies), έδειξε ότι η διάρκεια του ύπνου επηρεάζει σημαντικά τη σχέση εκφοβισμού και απόπειρας αυτοκτονίας στους Αμερικανούς εφήβους. Τα ευρήματα υπογραμμίζουν τον κρίσιμο ρόλο του επαρκούς ύπνου ως ασπίδας για την ψυχική υγεία των εφήβων που υφίστανται bullying.

Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής την Marie-Rachelle Narcisse, ειδικό δημόσιας υγείας και επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Brown, πραγματοποίησε ανάλυση σε δεδομένα από το Σύστημα Παρακολούθησης Συμπεριφοράς Κινδύνου Νέων 2021, στο οποίο υπάρχουν καταχωρίσεις για 17.134 εφήβους 12 έως 18 ετών. Στόχος ήταν να αναδείξουν τις σχέσεις μεταξύ σχολικού και ηλεκτρονικού εκφοβισμού, διάρκειας ύπνου και απόπειρας αυτοκτονίας κατά τον περασμένο χρόνο, συνεκτιμώντας παράγοντες όπως το φύλο, η ηλικία, η φυλή/εθνικότητα, ο χρόνος ενασχόλησης με ηλεκτρονικές συσκευές (χρόνος στην οθόνη) και η γενική ψυχική υγεία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης