Μαγνητικές – Αξονικές: Ποιος πληρώνει το σκιαγραφικό; Σε αντιπαράθεση ακτινολόγοι – ΕΟΠΥΥ

Μαγνητικές – Αξονικές: Ποιος πληρώνει το σκιαγραφικό; Σε αντιπαράθεση ακτινολόγοι – ΕΟΠΥΥ

Είσπραξη αμοιβής, η οποία δεν περιλαμβάνεται στην αμοιβή του διαγνωστικού εργαστηρίου για την εξέταση, διεκδικούν οι ακτινολόγοι

woman-doctor-with-patient_2194813383

Επιμένουν οι ακτινοδιαγνώστες στην αμοιβή τους για συνταγογράφηση σκιαγραφικών, παρότι Υπουργείο Υγείας και ΕΟΠΥΥ υποστηρίζουν ότι δεν προβλέπεται οι πολίτες να πληρώνουν για συνταγογράφηση.

«Μόλις πριν ένα μήνα τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο της αποκλειστικής συνταγογράφησης των σκιαγραφικών μέσων που χρησιμοποιούνται για απεικονιστικές εξετάσεις αποκλειστικά και μόνο από ιατρούς Ακτινολόγους στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ.

Επισημαίνεται ότι το μέτρο αυτό εντάχθηκε σε ΦΕΚ ήδη από το έτος 2011, μετά από σχετική γνωμοδότηση της Επιστημονικές Επιτροπής του ΕΟΦ από το έτος 2009, λαμβάνοντας συνεχείς παρατάσεις εφαρμογής του από τους εκάστοτε Υπουργούς Υγείας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία. Η επιστημονική εταιρεία δε κοινοποιεί γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Ευάγγελου Κατσίκη, που προκύπτει μετά από διεξοδική ανάλυση της ισχύουσας νομοθεσίας και των αρχών της ιατρικής δεοντολογίας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης