Καρδιακή ανεπάρκεια: Το δημοφιλές φάρμακο που μειώνει την ανάγκη λήψης διουρητικών

Καρδιακή ανεπάρκεια: Το δημοφιλές φάρμακο που μειώνει την ανάγκη λήψης διουρητικών

Το πασίγνωστο φάρμακο για την απώλεια βάρους είχε σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια όσον αφορά την ανάγκη λήψης διουρητικών

woman_heart_pain_569870914
Η σεμαγλουτίδη μπορεί να μειώσει την ανάγκη χορήγησης διουρητικών της αγκύλης (loop diuretics) καθώς και τη δοσολογία τους σε άτομα με καρδιακή ανεπάρκεια με διατηρημένο κλάσμα εξώθησης (HFpEF), ισχυρίζεται μελέτη που παρουσιάστηκε στο “Heart Failure 2024”, επιστημονικό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (ESC). Τα ευρήματα έδειξαν ακόμα ότι το γνωστό φάρμακο για τη διαχείριση του διαβήτη και της παχυσαρκίας συμβάλλει στη μείωση των συμπτωμάτων, των σωματικών περιορισμών και του βάρους και διευκολύνει το περπάτημα έξι λεπτών.

Η HFpEF οφείλεται στην ελάττωση της ικανότητας της αριστερής κοιλίας για διάταση λόγω ακαμψίας του μυοκαρδίου, με αποτέλεσμα τη μειωμένη αιμάτωσή της. Πρόκειται για καρδιοπάθεια με αυξανόμενο επιπολασμό λόγω της γήρανσης του πληθυσμού, των υψηλών επιπέδων παχυσαρκίας και της καθιστικής ζωής. Στα συμπτώματά της συμπεριλαμβάνονται η δύσπνοια -συχνά σχετιζόμενη με άσκηση-, η κόπωση και οι πρησμένοι αστράγαλοι.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης