Με ΔΕΠΥ 1 στα 9 παιδιά – Οι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο

Με ΔΕΠΥ 1 στα 9 παιδιά – Οι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο

Αύξηση των διαγνώσεων ΔΕΠΥ σε παιδιά και εφήβους κατα περίπου 1 εκατομμύριο δείχνει νέα μελέτη, τονίζοντας για ακόμη μια φορά την ανάγκη αποτελεσματικότερων θεραπειών και καλύτερης διαχείρισης αυτής της διαταραχής

2324728763_depy_adhd

Αποκαλυπτικά είναι τα συμπεράσματα μιας πρόσφατης μελέτης αναφορικά με το εύρος της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) στον παιδικό πληθυσμό. Ειδικότερα, τα στοιχεία που δημοσιεύονται στο Journal of Clinical Child & Adolescent Psychology υποστηρίζουν ότι 1 στα 9 παιδιά στις ΗΠΑ έχει διαγνωστεί με ΔΕΠΥ, γεγονός που υποδηλώνει μια αξιοσημείωτη αύξηση του επιπολασμού της πάθησης.

Συγκεντρώνοντας πληροφορίες από περισσότερες από 45.000 συνεντεύξεις, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Εθνικής Έρευνας για την Υγεία των Παιδιών του 2022, προέκυψε ότι το 11,4% των παιδιών έχει διαγνωστεί με ΔΕΠΥ κάποια στιγμή στη ζωή του. Αυτό σηματοδοτεί μια αύξηση κατά περίπου 1 εκατομμύριο διαγνώσεις στα παιδιά ηλικίας 3-17 ετών από το 2016 έως το 2022. Επί του παρόντος, περίπου 6,5 εκατομμύρια παιδιά (10,5%) ζουν με ΔΕΠΥ, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 93% όλων των διαγνώσεων διαχρονικά.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης