Ζέστη, καπνός και αφρικανική σκόνη: Ένα εκρηκτικό μείγμα για το αναπνευστικό – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τα αυξημένα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, καθώς και το νέφος από την χθεσινή πυρκαγιά σε εργοστάσιο, δημιουργούν ένα βαρύ «κοκτέιλ» για τον οργανισμό

Χωρίς περιστατικά καταγεγραμμένων θερμοπληξιών που να χρειάστηκαν διακομιδή σε νοσοκομείο πέρασε η πρώτη  δύσκολη ημέρα του καύσωνα. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ωστόσο, συνεχίζονται και σήμερα, με τους πολίτες να πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Την κατάσταση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο ο καπνός από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε εργοστάσιο στην Κηφισιά.

Παρότι δεν έγινε γνωστή η ακριβής σύσταση των υλικών που κάηκαν, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η εκτίμηση εάν ο καπνός ήταν τοξικός ή όχι, το σίγουρο είναι ότι η ατμόσφαιρα επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, κ. Στέλιο Λουκίδη. «Μαζεύονται μικροσωματίδια, τα οποία εάν εισέλθουν στην αναπνευστική οδό, ειδικά σε ανθρώπους με επιβάρυνση, μπορεί να προκαλέσουν δυσκολία στην αναπνοή και προβλήματα», σημειώνει στο ygeiamou.gr.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr