Διαβήτης κύησης: Το σκεύασμα που κρίθηκε ασφαλές για τη μητέρα και το μωρό

Διαβήτης κύησης: Το σκεύασμα που κρίθηκε ασφαλές για τη μητέρα και το μωρό

Την ασφάλεια της μετφορμίνης κατά τη διάρκεια της κύησης τόσο για τη μητέρα όσο και για τη μακροπρόθεσμη υγεία του παιδιού αξιολόγησε πολυετής μελέτη

pregnancy_416369233
Νεότερη μελέτη συμπεραίνει την ασφάλεια της μετφορμίνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για τη διαχείριση του διαβήτη, τόσο για την υγεία των παιδιών που θα γεννηθούν όσο και για τις μητέρες τους. Πιο συγκεκριμένα, η χρήση της δε δημιουργεί παρενέργειες μακροπρόθεσμα, τουλάχιστον για τα 11 χρόνια μετά τον τοκετό.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο ENDO 2024, το ετήσιο συνέδριο της Ενδοκρινικής Εταιρείας στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης. Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που εξετάζει τις μακροβιότερες συνέπειες της χρήσης μετφορμίνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

«Η μετφορμίνη χρησιμοποιείται εκτενώς για τη διαχείριση των αυξημένων τιμών γλυκόζης στο αίμα κατά την εγκυμοσύνη εδώ και πολλές δεκαετίες. Είναι το μοναδικό φάρμακο που μειώνει τη γλυκόζη του αίματος από το στόμα και έχει εγκριθεί για χρήση στην εγκυμοσύνη» διευκρινίζει ο Δρ Deep Dutta, Διευθυντής Ενδοκρινολογίας στο CEDAR Superspeciality Healthcare στην Dwarka, Νέο Δελχί, Ινδία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης