Άυλη συνταγογράφηση και για τους τουρίστες σχεδιάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Άυλη συνταγογράφηση και για τους τουρίστες σχεδιάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Η άυλη συνταγογράφηση αναμένεται να επεκταθεί και σε όλους τους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα, όχι μόνο στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στους πολίτες των τρίτων χωρών

Cisco_1
Την επέκταση της άυλης συνταγογράφησης και στους τουρίστες από Ευρώπη και τρίτες χώρες προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης με θέμα: «Το μέλλον της Ψηφιακής Υγείας σήμερα».

«Ήμουν Υπουργός Υγείας και πριν από μία δεκαετία. Η εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας στην Υγεία, τα δέκα μεσολαβήσαντα χρόνια, είναι αδιανόητη. Σήμερα η Ελλάδα έχει ίσως το πιο εξελιγμένο ή ένα από τα πιο εξελιγμένα συστήματα άυλης συνταγογράφησης σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σχεδόν το σύνολο των συνταγών περνάνε από την άυλη συνταγογράφηση. Πρέπει να επεκτείνουμε σύντομα το σύστημα αυτό και σε όλους τους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα, όχι μόνο στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στους πολίτες των τρίτων χωρών, ώστε ο κάθε ένας που έρχεται στην Ελλάδα να μπορεί να χρησιμοποιεί το σύστημα της άυλης συνταγογράφησης και εμείς να έχουμε εικόνα του τι συνταγογραφείται και τι καταναλώνεται από φάρμακα στην Ελλάδα, έτσι ώστε να φτάσουμε, ει δυνατόν, στο 100% της συνταγογράφησης που είναι μέσω του ψηφιακού συστήματος. Η άυλη συνταγογράφηση δεν είναι σπουδαία μόνο γιατί βοηθά πολύ τον πολίτη να έχει τη συνταγή που θέλει και να την εκτελέσει πολύ εύκολα σε οποιοδήποτε φαρμακείο αλλά βοηθά πρωτίστως την Κυβέρνηση να μπορεί να χαράζει πολιτική. Διότι δεν μπορείς να χαράζεις πολιτική εάν δεν έχεις τις κατάλληλες πληροφορίες και την πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει. Και αυτό μας το παρέχει πράγματι η ψηφιακή τεχνολογία», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης