Πάνω από 18 εκατ. οι θεατές σε Euro και Ολυμπιακούς Αγώνες – Επιδημιολογική εγρήγορση ζητά το ECDC

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) συνιστά προσοχή και ετοιμότητα ενόψει των αθλητικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά μεταδοτικών ασθενειών

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού σε Γαλλία και Γερμανία, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και του Euro UEFA, με τον τελικό να πραγματοποιείται στο Βερολίνο. Με αφορμή την αναμενόμενη μαζική προσέλευση φιλάθλων και οπαδών, με τo Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) να συνιστά προσοχή για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

«Αυτό το καλοκαίρι, η Ευρώπη θα φιλοξενήσει μια σειρά από συναρπαστικές αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στο ECDC επικεντρωνόμαστε στο να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τα κράτη μέλη ώστε να επιτύχουν αυτές τις εκδηλώσεις, διασφαλίζοντας παράλληλα τη δημόσια υγεία. Η ετοιμότητα είναι υψίστης σημασίας, και με έναν ισχυρό και ανθεκτικό σχεδιασμός στρατηγικών πολιτικής υγείας, τυχόν κρούσματα που σχετίζονται με μεγάλες εκδηλώσεις είναι σχετικά μικρά – ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είμαι βέβαιη ότι η υποστήριξη του ECDC στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού θα συμβάλει στο να πάρουν οι άνθρωποι στο σπίτι τους καλές αναμνήσεις και όχι κάποια ασθένεια» επισήμανε η Andrea Ammon, διευθύντρια του ECDC.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr