Πάτρα – Τραυματισμός 9χρονου με βεγγαλικό: Πώς θα προστατεύσουμε το παιδί από τα επικίνδυνα υλικά

Τα βεγγαλικά και οι κροτίδες αποτελούν μια άτυπη παράδοση των γιορτινών ημερών. Εγκυμονούν, όμως, σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των εμπλεκομένων - Πώς μπορείτε να κρατήσετε τα παιδιά μακριά από επικίνδυνα υλικά

Νέο περιστατικό τραυματισμού από βεγγαλικό σημειώθηκε στην Πάτρα, με ένα 9χρονο αγόρι να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με εγκαύματα. Το παιδί είχε λάβει μέρος σε σχολική γιορτή, όπου οι συμμετέχοντες είχαν φέρει βεγγαλικά, τα οποία άναψαν για να γιορτάσουν το τέλος της σχολικής χρονιάς. Ωστόσο, κάτι φαίνεται να μη λειτούργησε σωστά, με αποτέλεσμα τα βεγγαλικά να αρχίσουν να εκτοξεύονται προς όλες τις κατευθύνσεις στο προαύλιο όπου ήταν συγκεντρωμένος κόσμος. Ένα βεγγαλικό χτύπησε τον 9χρονο μαθητή του σχολείου στο στήθος και στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα. Ο 9χρονος μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείου Παίδων, του παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες και εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Οι κροτίδες, τα βεγγαλικά και τα sparklers θεωρούνται από πολλούς αθώα και εύκολα στη χρήση, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα είδος πυροτεχνήματος που να είναι ασφαλές. Οι τραυματισμοί από πυροτεχνήματα είναι αρκετά συχνοί. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας τα τελευταία 15 χρόνια, 11 άνθρωποι στη χώρα μας έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 έχουν τραυματιστεί από κροτίδες, βεγγαλικά, ρουκέτες και άλλα πυροτεχνήματα. Η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι τα σοβαρά ατυχήματα είναι ιδιαίτερα συχνά στους ανηλίκους και οφείλονται κυρίως στην καύση κροτίδων, βεγγαλικών και αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας, παρ’ ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr