Δάγκειος πυρετός: Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι μπορεί να γίνουν εστία υπερμετάδοσης

Δάγκειος πυρετός: Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι μπορεί να γίνουν εστία υπερμετάδοσης

Η επίπτωση ασθενειών που μεταδίδονται με το τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών αυξάνεται στην Ευρώπη, με τον κίνδυνο μεγάλων διοργανώσεων όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες να γίνουν η αφορμή για πιθανή υπερμετάδοση

paris2024_2414524605
Μόλις περίπου ένα χρόνο πριν, τον Σεπτέμβριο του 2023, το Παρίσι έγινε εστία εκδήλωσης του δάγκειου πυρετού. Η παρουσία αυτής της ασθένειας, που μεταδίδεται από τα κουνούπια, ήταν αξιοσημείωτη για δύο λόγους: πρώτον, ήταν το πρώτο ξέσπασμα που αφορούσε γεωγραφικά σε κάποια βόρεια χώρα, και, δεύτερον, κανένας από τους ανθρώπους που νόσησαν δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα. Συνεπώς, αυτό απέδειξε ότι είναι πλέον δυνατή η τοπική μετάδοση του δάγκειου πυρετού στη βόρεια Ευρώπη.

Θα μπορούσε αυτό να επαναληφθεί και φέτος το καλοκαίρι, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων; Η γαλλική κυβέρνηση γνωρίζει ότι υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης του δάγκειου πυρετού και εκατοντάδες τοποθεσίες ελέγχονται τακτικά για την παρουσία των κουνουπιών που μεταφέρουν τη νόσο. Άλλωστε, περισσότεροι από 10 εκατομμύρια αθλητές, θεατές και τουρίστες πρόκειται να επισκεφθούν την πόλη του φωτός.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης