Πόσο εύκολα θα αδυνατίσουμε τρώγοντας μόνο πρωτεΐνες – Τι αλλάζει στο μικροβίωμα

Πόσο εύκολα θα αδυνατίσουμε τρώγοντας μόνο πρωτεΐνες – Τι αλλάζει στο μικροβίωμα

Νέα μελέτη καταδεικνύει για μια ακόμη φορά την άμεση επίδραση της διατροφής στην εντερική, αλλά και συνολική υγεία - Ποιος ο ρόλος των πρωτεϊνών στη δράση αυτή;

2289475639_protein_food
Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται όλο και περισσότερο μια διατροφική τάση των ανθρώπων να στρέφονται προς την ενισχυμένη πρόσληψη πρωτεϊνών. Αυτό μπορεί να οφείλεται τόσο στην αναγνωρισμένη συμβολή των πρωτεϊνών στην αθλητική απόδοση και τη σύνθεση μυϊκής μάζας, όσο και στη θεωρία που θέλει μια πρωτεϊνική διατροφή να βοηθά στον περιορισμό του λίπους και τη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.

Στο πλαίσιο αυτό, μια νέα έρευνα έριξε φως στις επιδράσεις μιας πλούσιας σε πρωτεΐνες διατροφής στο μικροβίωμα του εντέρου και τη συνολική υγεία. Η μελέτη που παρουσιάζεται στο ASM Microbe, διερευνά πώς η παρουσία άπεπτης πρωτεΐνης στο παχύ έντερο μπορεί να ζυμωθεί για την παραγωγή ωφέλιμων μεταβολιτών, όπως τα λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας (SCFAs) ή να οδηγήσει στην παραγωγή επιβλαβών μεταβολιτών, όπως η αμμωνία και τα σουλφίδια, που συνδέονται με γαστρεντερικές διαταραχές και άλλα προβλήματα υγείας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης