Μελάνωμα: Πώς τα ογκολογικά συμβούλια των νοσοκομείων μπορούν να σώσουν ζωές

Μελάνωμα: Πώς τα ογκολογικά συμβούλια των νοσοκομείων μπορούν να σώσουν ζωές

Η πολυετής διεπιστημονική συνεργασία του νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» με το νοσοκομείο «Λαϊκό» αποτελεί παράδειγμα για την ορθή και αποτελεσματική αντιμετώπιση ογκολογικών ασθενών

dermatologist_skin-check_1997566454-768x432
Ένας ταχύτατος αναπτυσσόμενος καρκίνος, που όμως μπορεί να προληφθεί και πλέον να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, με τα θεραπευτικά «εργαλεία» να είναι περισσότερα σε σχέση με το παρελθόν. Ο λόγος για το μελάνωμα, έναν σοβαρό κίνδυνο του καλοκαιριού λόγω της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον καρκίνο του δέρματος αναλύθηκαν στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» την περασμένη Πέμπτη στην Πινακοθήκη Πειραιά.

Η Καθηγήτρια Παθολογίας- Ογκολογίας του ΕΚΠΑ, Διευθύντρια Α΄ Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Λαϊκό», κυρία Ελένη Γκόγκα και ο Καθηγητής Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας του ΕΚΠΑ, Διευθυντής Α’ Κλινικής Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων του νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός», κ. Αλέξανδρος Στρατηγός, κατατόπισαν το κοινό με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το μελάνωμα, λύνοντας συχνές απορίες. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με χορηγούς την εταιρεία MSD, καθώς και τη La Roche-Posay και την Οικογένεια Χριστοδούλου-Christodoulou Family.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης