Το «μαγικό φασόλι» που ρίχνει χοληστερόλη και σάκχαρο

Το φασόλι - βασιλιάς της πρωτεΐνης έχει σημαντικά πλεονεκτήματα για την υγεία, αρκεί να είστε προσεκτικοί στην επιλογή και στην κατανάλωσή του

Αποτέλεσε κομμάτι της κινεζικής κουζίνας, με τη φήμη του πλέον να φτάνει σε όλο τον κόσμο. Το τόφου, ένα από τα προϊόντα που παράγεται από αυτό το θαυματουργό μπιζέλι, κυριαρχεί στις vegan και χορτοφαγικές διατροφές λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη. Ο λόγος για τα φασόλια σόγιας, τα οποία ξεπερνούν σε περιεκτικότητα πρωτεΐνης όλα τα υπόλοιπα: 36 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια ωμών φασολιών. Αυτό είναι διπλάσια ποσότητα πρωτεΐνης από όση περιέχουν τα ρεβίθια και ο αρακάς.

Τα φασόλια σόγιας προσφέρουν επίσης υγιεινά έλαια και περιέχουν 20% από αυτά, πολύ περισσότερα συγκριτικά με τα ρεβίθια και τα μπιζέλια που έχουν μόνο περίπου 5%. Όσον αφορά τα επιμέρους θρεπτικά τους συστατικά έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, βιταμίνη C και φυλλικό οξύ, ενώ αντίστοιχα αποτελούν μια καλή πηγή ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου, φωσφόρου, καλίου και θειαμίνης. Τέλος, είναι και οικονομικά, γι’ αυτό και επιλέγονται και από την κτηνοτροφία. Πόσο όμως αποτελούν τελικά μια υγιεινή επιλογή που μπορούμε να την εντάξουμε στη διατροφή μας;

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr