Η προπόνηση για δυνατά πόδια και μακροζωία στους 60χρονους

Ανάμεσα στο περπάτημα και τη φροντίδα του κήπου, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να πιάσουν τα βαράκια, για δυνατότερα πόδια και μακρύτερη ζωή

Το γήρας συνοδεύεται από τη σταδιακή μείωση της μυϊκής μάζας και της λειτουργικότητας, επηρεάζοντας την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων. Γι’ αυτό, μια νεότερη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο BMJ Open Sport & Exercise Medicine προτείνει σε όσους πλησιάζουν προς την ηλικία συνταξιοδότησης να βάλουν τα αθλητικά τους και να πιάσουν τα λάστιχα αντιστάσεων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, ένας χρόνος συστηματικής έντονης άσκησης με αντιστάσεις δεν ενδυναμώνει μόνο την περιοχή των ποδιών προσωρινά, αλλά και συντηρεί τη δύναμη των ποδιών χρόνια αργότερα. Η μείωση της μυϊκής δύναμης των ποδιών θεωρείται ισχυρός προγνωστικός παράγοντας θανάτου στους ηλικιωμένους, οπότε είναι σημαντικό να διατηρηθεί. Η προπόνηση με αντιστάσεις δεν περιλαμβάνει μόνο τα βάρη, αλλά και ασκήσεις με το βάρος του σώματος ή με λάστιχα αντίστασης και ειδικά σε μεγαλύτερες ηλικίες, στοχεύει στην αντιμετώπιση της απώλειας της μυϊκής μάζας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr