Ολική αρθροπλαστική ισχίου: Αλματώδεις εξελίξεις χάρη σε επαναστατικά βιοϋλικά

Ολική αρθροπλαστική ισχίου: Αλματώδεις εξελίξεις χάρη σε επαναστατικά βιοϋλικά

Με μεγαλύτερη χειρουργική ακρίβεια και ασφάλεια είναι πλέον εφικτή η ολική αρθροπλαστική ισχίου, χάρη στην ύπαρξη καινοτόμων υλικών, οικονομικά προσιτών και αποτελεσματικών, εξηγεί ο κ. Δημήτριος Δόβρης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός στο Metropolitan Hospital

doctor-for-knee_shutterstock_2185841763
Η οστεοαρθρίτιδα είναι η πιο κοινή αιτία πόνου στο ισχίο στους ανθρώπους άνω των 50 ετών. Σε παγκόσμιο επίπεδο, από το 1990 έως το 2020 οι ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα του ισχίου αυξήθηκαν από 17,02 σε 18,70 ανά 100.000 άτομα. Αυτή η αυξητική τάση αναμένεται να συνεχιστεί, λόγω της ταχείας γήρανσης του παγκόσμιου πληθυσμού και του αυξανόμενου ποσοστού παχυσαρκίας που παρατηρείται παγκοσμίως.

Ο κίνδυνος εμφάνισης οστεοαρθρίτιδας του ισχίου είναι 18,5% για τους άνδρες και 28,6% για τις γυναίκες. Έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει κίνδυνος 25% να αναπτύξουν οστεοαρθρίτιδα ισχίου για όσους ζουν μέχρι την ηλικία των 85 ετών. Όλα τα παραπάνω εξηγούν το αυξανόμενο ενδιαφέρον της ορθοπαιδικής κοινότητας για την βελτίωση τόσο των χειρουργικών τεχνικών όσο και των υλικών που χρησιμοποιούνται στην ολική αρθροπλαστική του ισχίου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης