Νόσος Πάρκινσον: Καινοτόμο υπό δοκιμή εμβόλιο υπόσχεται θεραπεία

Νόσος Πάρκινσον: Καινοτόμο υπό δοκιμή εμβόλιο υπόσχεται θεραπεία

Τα αποτελέσματα από τις πρώτες δοκιμές δύο καινοτόμων ιατροτεχνολογικών προϊόντων, ένα τεστ και μια ανοσοθεραπεία, δίνουν ελπίδα για έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της νευροεκφυλιστικής νόσου

scientist_laboratory_vaccine_therapy_2152582877

Τα αποτελέσματα μιας μικρής κλινικής δοκιμής, που δημοσιεύονται στο Nature Medicine, ίσως αποτελούν προάγγελο μιας επανάστασης στη διαχείριση της νόσου Πάρκινσον. Πρόκειται για ένα διαγνωστικό τεστ και μια πιθανή ανοσοθεραπεία που λειτουργεί όπως τα εμβόλια. Αν και σε αρχικό στάδιο, οι επιστήμονες πίσω από την πολλά υποσχόμενη έρευνα δηλώνουν ενθουασιασμένοι.

Αμφότερες οι καινοτόμες μέθοδοι στοχεύουν στην πρωτεΐνη α-συνουκλεΐνη. Τα σφάλματα κατά την αναδίπλωση της α-συνουκλεΐνης, η οποία υπάρχει φυσιολογικά στα κύτταρα, είναι αυτά που προκαλούν τις νευροεκφυλιστικές διαταραχές στη νόσο Πάρκινσον. Αυτή η μη φυσικά αναδιπλούμενη πρωτεΐνη αρχίζει και συσσωρεύεται στους νευρώνες, κυρίως τους ντοπαμινεργικούς που βρίσκονται στη μέλαινα ουσία (substantia nigra) του εγκεφάλου, περιοχή που εμπλέκεται στη ρύθμιση της κίνησης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης