Κλιματική αλλαγή: Απειλεί όλο και περισσότερες ζωές στην Ευρώπη

Κλιματική αλλαγή: Απειλεί όλο και περισσότερες ζωές στην Ευρώπη

Το περιοδικό Nature δημοσίευσε ερευνητικά στοιχεία για την εξάπλωση κουνουπιών και παρασίτων που μεταφέρουν μολυσματικές ασθένειες και παράλληλα τόνισε τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ευάλωτοι πληθυσμοί από την έκθεση στις υψηλές θερμοκρασίες λόγω της κλιματικής αλλαγής

global-warming_shutterstock_285980522

Πριν λίγες μέρες, στις 18 Ιουνίου το έγκριτο περιοδικό Nature δημοσίευσε άρθρο ειδικά για τη σφοδρότητα με την οποία η κλιματική αλλαγή πλήττει την Ευρώπη. Ολοένα και περισσότερες έρευνες μας πληροφορούν για τους θανάτους και τις ασθένειες που συνδέονται με την αύξηση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη την ήπειρο.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη κοστίζει ζωές, οξύνει την ανισότητα στην υγεία και οδηγεί στην εξάπλωση των κουνουπιών και των παρασίτων που μεταφέρουν ασθένειες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο, σύμφωνα με το άρθρο του περιοδικού Nature. Η Παθολόγος, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου και η Βιολόγος Παναγιώτα Ζαχαράκη συνοψίζουν τα κύρια σημεία της έκθεσης που δημοσιεύεται στο άρθρο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης