Η διατροφή που παχαίνει, φέρνει τα πάνω – κάτω στο μικροβίωμα του εντέρου και πυροδοτεί το άγχος

Η διατροφή που παχαίνει, φέρνει τα πάνω – κάτω στο μικροβίωμα του εντέρου και πυροδοτεί το άγχος

Η πίτσα και τα πατατάκια δεν είναι λύση για το έντονο στρες, ισχυρίζονται ερευνητές που ανακάλυψαν ότι τα κακά λιπαρά εμπλέκονται και στην πυροδότηση του άγχους

man_eat_pizza_bed_2173012601
Μπορεί η κατανάλωση μιας σοκολάτας, λίγων κομματιών πίτσας ή ενός μπέργκερ να αποτελεί κίνηση παρηγοριάς και ανακούφισης σε στιγμές έντονου στρες, δεν σημαίνει όμως πως θα λειτουργήσει εν τέλει αγχολυτικά. Αντιθέτως, ισχυρίζεται πρόσφατη μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Μπόλντερ (CU Boulder), με τον τρόπο αυτό θα φορτώσουμε τον οργανισμό λιπαρά που προκαλούν διαταραχές στη μικροβιακή ισορροπία του εντέρου, με συνέπεια επιπλοκές στις χημικές διεργασίες του εγκεφάλου που σχετίζονται με το άγχος.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για τρόφιμα ανθυγιεινά, αλλά το σκεφτόμαστε μόνο στο πλαίσιο της αύξησης βάρους» σχολίασε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Christopher Lowry, καθηγητής Παθολογίας στο CU Boulder. «Αν γίνει κατανοητό ότι επηρεάζουν επίσης τον εγκέφαλο πυροδοτώντας το στρες, τότε το διακύβευμα γίνεται πιο σοβαρό».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης