Παιδική παχυσαρκία: Ο παράγοντας που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

Παιδική παχυσαρκία: Ο παράγοντας που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

Το βάρος γέννησης φέρνει στο επίκεντρο πρόσφατη μελέτη, που το αναδεικνύει σε μείζονα παράγοντα για τη μελλοντική υγεία του παιδιού

beach_sea_woman_pregnant_2010999704

Μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης νοσημάτων όπως ο σακχαρώδης διαβήτης διατρέχουν τα παχύσαρκα παιδιά που ήταν λιποβαρή κατά τη γέννηση, αναφέρουν σε δημοσίευσή τους στο eBioMedicine ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης. Τα ευρήματα υποδεικνύουν την ανάγκη υιοθέτησης κατάλληλων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης σε αυτές τις ομάδες πληθυσμού.

«Η μελέτη μας δείχνει ότι η σχέση μεταξύ του χαμηλού βάρους γέννησης και του κινδύνου καρδιομεταβολικής νόσου μπορεί να εντοπιστεί ήδη στην παιδική ηλικία· και ότι αυτό ισχύει τόσο για το πραγματικό βάρος γέννησης όσο και για τους γενετικούς καθοριστικούς παράγοντες του βάρους γέννησης» δήλωσε η Sara Stinson, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια και πρώτη συγγραφέας της μελέτης. «Πλειοδοτεί επίσης στη θεωρία ότι τα άτομα που γεννήθηκαν [με] χαμηλό βάρος γέννησης ή έχουν γενετική προδιάθεση για χαμηλό βάρος γέννησης, μπορεί να είναι πιο ευάλωτα σε κινδύνους για την υγεία τους, όπως το υπερβάλλον σπλαχνικό λίπος, κατά τη διάρκεια της ζωής τους» πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης