Ιατρικές ειδικότητες: Αποσύρει ο Γεωργιάδης την επίμαχη απόφαση

«Τέτοιου τύπου μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνονται μόνο σε συνεννόηση με την ιατρική κοινότητα», σημείωσε ο Υπουργός Υγείας

Αποσύρεται η επίμαχη απόφαση που υπέγραφαν ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σε σχέση με τον τρόπο έναρξης ιατρικής ειδικότητας σε συγκεκριμένους αποφοίτους των Ιατρικών Σχολών της χώρας μας. Η απόφαση σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, «κατεβάζοντας» τους νοσοκομειακούς γιατρούς σήμερα σε κινητοποιήσεις.

Την απόσυρση της απόφασης επιβεβαίωσε σήμερα ο κ. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του (Σκάι). «Έχω ενημερώσει την κ. Παγώνη εδώ και δυο – τρεις εβδομάδες ότι η σχετική απόφαση για την έναρξη της διαδικασίας εξετάσεων για την ειδικότητα θα αποσυρθεί. Συγκεκριμένα η σχετική απόφαση για την απόσυρσή της υπογράφτηκε χθες. Δεν είμαι αξιωματικά αρνητικός σε μία τέτοια μεταρρύθμιση, αλλά τέτοιου τύπου μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνονται μόνο σε συνεννόηση με την ιατρική κοινότητα. Ενώ τους έχω πει ότι έχει αποσυρθεί, εκείνοι προχωρούν σε στάση εργασίας. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει πάρα πολλά προβλήματα, τα προβλήματα αυτά δεν θα λυθούν με στάσεις εργασίας», σημείωσε συγκεκριμένα ο Υπουργός Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr