Ποιο σημείο του σώματος μετράει ο δείκτης που αναμένεται να αντικαταστήσει τον ΔΜΣ

Ποιο σημείο του σώματος μετράει ο δείκτης που αναμένεται να αντικαταστήσει τον ΔΜΣ

Ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) ίσως σύντομα δώσει τη θέση του σε ένα νέο δείκτη εκτίμησης λίπους που θα μετράει το ύψος και την περιφέρεια μέσης

woman_mesura_belly_276808691
Ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) χρησιμοποιείται χρόνια τώρα για την εκτίμηση του βάρους ενός ανθρώπου –όταν ο ΔΜΣ, ο οποίος υπολογίζεται διαιρώντας τα κιλά με το τετράγωνο του ύψους (kg/m2) είναι από 18.5 έως 24.9 kg/m2, το βάρος θεωρείται φυσιολογικό– και τον πρόχειρο υπολογισμό του λίπους του. Η χρήση του ως βασικού εργαλείου μέτρησης οφείλεται κυρίως σε οικονομικούς λόγους. Πιο ακριβείς μέθοδοι όπως η απορροφησιομετρία διπλοενεργειακής δέσμης ακτινών Χ (Dual energy X-ray Absorptiometry/DEXA) ή η μαγνητική τομογραφία (MRI) είναι σημαντικά πιο δαπανηρές.

Οι ειδικοί ωστόσο επισημαίνουν ότι ο ΔΜΣ έχει σημαντικούς περιορισμούς, ιδίως για τις μετρήσεις σε παιδιά και νέους, στους οποίους τα επίπεδα λίπους μεταβάλλονται καθώς μεγαλώνουν, σε αθλητικούς τύπους λόγω υψηλών επίπεδων μυϊκής μάζας και σε άτομα από κάποιες εθνοτικές μειονότητες, που κινδυνεύουν από ορισμένα προβλήματα υγείας ακόμα και με χαμηλότερα επίπεδα λίπους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης