Υπουργείο Υγείας: Υποσχέσεις για επανεκκίνηση σε Εφημερίες, Επείγοντα, Προσωπικό Γιατρό

Το πρόγραμμα των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων, καθώς και οι ανακαινίσεις στα νοσοκομεία αποτελούν μεν μεγάλες πρωτοβουλίες για την Υγεία, δεν είναι, όμως, τα μόνα που έπρεπε και πρέπει να γίνουν

Με «γόρδιο δεσμό» μοιάζουν τα προβλήματα των εφημεριών στα δημόσια νοσοκομεία και των αναμονών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Έχουν γίνει επανηλειμμένες προσπάθειες σχεδιασμού ενός νέου εφημεριακού συστήματος και μείωσης της ταλαιπωρίας των πολιτών στο ΕΣΥ, ώστε να «ξαλαφρώσουν» από τον όγκο των ασθενών που δέχονται τα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής. Ωστόσο, συνεχίζουν να παραμένουν σχέδια… επί χάρτου. Τα μεγάλα προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων βρέθηκαν και πάλι στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων – όπως διατυπώθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη μεταξύ του Πρωθυπουργού και της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας – χωρίς, ωστόσο, καμία άμεσα υλοποιήσιμη πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Υγείας συζητήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις στον χώρο της υγείας, η αναδιοργάνωση των εφημεριών, η ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας, οι λίστες αναμονής για τα χειρουργεία, η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και οι προσλήψεις, ο έλεγχος της φαρμακευτικής δαπάνης, η στήριξη των δομών υγείας σε απομακρυσμένες, ορεινές και νησιωτικές περιοχές, το σκέλος της πρόληψης μέσω των προγραμμάτων παροχής διαγνωστικών εξετάσεων και η βελτίωση του ΕΚΑΒ.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr