Εμμονή με την εμφάνιση και επιθετικότητα: Πώς επηρέασαν ο κορωνοϊός και οι οθόνες τα ελληνόπουλα

Διεθνώς οι ειδικοί διατυπώνουν τεράστια ανησυχία για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις της πανδημίας σε παιδιά και εφήβους σχετικά με την κοινωνική τους ανάπτυξη, τις διαπροσωπικές τους σχέσεις και την ψυχική και τη σωματική τους υγεία

Τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία οι ηλικιωμένοι και οι ευάλωτοι παραμένουν σταθερά οι πληθυσμοί – στόχοι του κορωνοϊού. Το τίμημα της πανδημίας όμως πληρώνουν ακόμη, και μάλιστα υψηλό, οι έφηβοι. Η απομάκρυνσή τους από τον φυσικό χώρο του σχολείου οδήγησε σε απομάκρυνση και από τη μαθησιακή διαδικασία, ενώ παράλληλα εκτόξευσε τα ποσοστά διαδικτυακής εξάρτησης και διαδικτυακών συμπεριφορών υψηλού κινδύνου, που ήδη ήταν υψηλά και στην προ covid εποχή.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με τις μελέτες της ομάδας έρευνας για την μεταπανδημική πραγματικότητα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» www.youth-msc.gr, οι συμπεριφορές μέτριας και ήπιας διαδικτυακής εξάρτησης φτάνουν το 62,7% στον εφηβικό πληθυσμό, έναντι 40% προ πανδημίας και καραντίνας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr