Η έξυπνη αλλαγή στα μανιτάρια που αυξάνει την περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη D

Η έξυπνη αλλαγή στα μανιτάρια που αυξάνει την περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη D

Ένα απλό κόλπο στην προετοιμασία των μανιταριών μπορεί να αυξήσει την περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη D. Θα το δοκιμάσετε;

mushroom_2209682947-768x432
Παρότι ζούμε σε μια χώρα με αυξημένη ηλιοφάνεια όλο το χρόνο, σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού παρουσιάζει έλλειψη βιταμίνης D, της λεγόμενης βιταμίνης του ήλιου. Ο λόγος πίσω από αυτή την ανεπάρκεια κρύβεται και στον τρόπο ζωής: η εργασία στους εσωτερικούς χώρους, που έχει γίνει ο κανόνας, μειώνει την πρόσληψή της. Όταν βρισκόμαστε στον ήλιο, μια ουσία που ονομάζεται 7-DHC απορροφά τη βιταμίνη D στο δέρμα και ξεκινά τις απαραίτητες μετατροπές, έτσι ώστε το σώμα να μπορέσει να χρησιμοποιήσει αυτή τη θρεπτική ουσία.

Δε χρειάζεται, όμως, μόνο το σώμα την έκθεση στον ήλιο για να ενισχύσει την παραγωγή της βιταμίνης D. Σύμφωνα με τη διαπιστευμένη διατροφολόγο Shyla Cadogan, εάν τοποθετήσουμε τα μανιτάρια στον ήλιο, αυξάνεται δραστικά η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη D. Άλλες τροφές που περιέχουν φυσικά τη βιταμίνη D είναι ο σολομός, οι σαρδέλες, οι ρέγγες, ο τόνος και το συκώτι του βοδινού. Τα μανιτάρια είναι η επόμενη καλύτερη πηγή βιταμίνης D, μετά από τις παραπάνω ζωικές πηγές.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης