Κατάργηση του clawback ζητούν οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί – Αγωνιούν για την επιβίωση τους

Οι εκπρόσωποι των γιατρών ζητούν να εφαρμοστούν τα διαγνωστικά πρωτόκολλα τα οποία έχουν νομοθετηθεί και μέχρι σήμερα δεν έχουν εφαρμοστεί πλήρως

Τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης των εργαστηριακών ιατρών, λόγω του Claw back και του Rebate, παρουσιάστηκαν στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε ο ΙΣΑ και η Επιτροπή των Εργαστηριακών Ιατρών, χθες, στα γραφεία του ΙΣΑ. Οι εκπρόσωποι των ιατρών τόνισαν ότι τα ιατρεία αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, μετά τις αδιανόητες περικοπές των εσόδων τα τελευταία 12 χρόνια και οδηγούνται πλέον στο λουκέτο. Όπως υπογράμμισαν, παρά την έξοδο από τα μνημόνια, καταχρηστικά παρατείνεται η εφαρμογή των μέτρων claw back και rebate που οδηγούν στην οικονομική εξαθλίωση τα εργαστήρια.

Στη συνέντευξη συμμετείχαν οι κ.κ. Γιώργος Πατούλης Πρόεδρος ΙΣΑ, Φ. Πατσουράκος Α’ Αντιπρόεδρος ΙΣΑ, Γεώργιος Βιδάκης Βιοπαθολόγος, Θεόδωρος Χατζηπαναγιώτου Πυρηνικός Ιατρός και οι κυρίες Ευαγγελία Κανδρή Βιοπαθολόγος και Ρουμπίνη Γεωργακοπούλου Ακτινολόγος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr