Εγκυμοσύνη: Τα δύο πολυτιμότερα θρεπτικά συστατικά για ομαλή κύηση και υγιές μωρό

Εγκυμοσύνη: Τα δύο πολυτιμότερα θρεπτικά συστατικά για ομαλή κύηση και υγιές μωρό

Νέα επιστημονικά δεδομένα κατευθύνουν τις γυναίκες να προσέχουν τη διατροφή τους όχι μόνο κατά τη διάρκεια, αλλά και πριν από την κύηση, με στόχο να θωρακίσουν όχι μόνο τη δική τους υγεία, αλλά και του εμβρύου

2273823419_pregnant_pressure_hypertension
Τη σημασία των διατροφικών συνηθειών της γυναίκας πριν από την κύηση τονίζει νέα μελέτη, που παρουσιάστηκε στο NUTRITION 2024, την κορυφαία ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Διατροφής. Τα πρόσφατα ευρήματα επισημαίνουν, ειδικότερα, τον ρόλο δύο συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών, του ασβεστίου και του ψευδαργύρου.

Η έρευνα της Liping Lu, MD, PhD, μεταδιδακτορικής επιστήμονος στο Πανεπιστήμιο Columbia και επίκουρης καθηγήτριας στο Ball State University «δείχνει» ως κομβικό διάστημα πρόσληψης αυτών των συστατικών το τρίμηνο που προηγείται της κύησης. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι οι γυναίκες που προσλάμβαναν ενισχυμένες ποσότητες αυτών των θρεπτικών συστατικών κατά τους τρεις μήνες πριν από τη σύλληψη μείωσαν σημαντικά τον κίνδυνο υπερτασικών διαταραχών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης