Αντιγήρανση: Η προπόνηση που ακονίζει μυαλό και μνήμη στους 70χρονους – Με αποτελέσματα διάρκειας άνω των πέντε ετών

Αντιγήρανση: Η προπόνηση που ακονίζει μυαλό και μνήμη στους 70χρονους – Με αποτελέσματα διάρκειας άνω των πέντε ετών

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τον εντυπωσιακό αντίκτυπο της προπόνησης ΗΙΙΤ στη λειτουργία του εγκεφάλου σε άτομα τρίτης ηλικίας - Τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν για χρόνια

oldman_training_iStock-1324054532
Είναι εύκολο να δούμε τον αντίκτυπο της άσκησης στους μυς των ποδιών μας, ωστόσο δεν το ίδιο εύκολο να αντιληφθούμε πότε και πώς η άσκηση ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου. Μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία αποκαλύπτει την εντυπωσιακή δυναμική της υψηλής έντασης διαλειμματικής προπόνησης (HIIT) στην ενίσχυση της λειτουργίας του εγκεφάλου σε ηλικιωμένους. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Aging and Disease, αναδεικνύει έναν απλό και αποτελεσματικό τρόπο για να διατηρήσουμε τη γνωστική μας λειτουργία και μνήμη καθώς μεγαλώνουμε.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν μια ομάδα υγιών εθελοντών ηλικίας 65 έως 85 ετών και τους υπέβαλλαν σε πρόγραμμα HIIT διάρκειας έξι μηνών. Τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά: οι συμμετέχοντες παρουσίασαν σαφή βελτίωση στη λειτουργία του εγκεφάλου, κυρίως στον ιππόκαμπο, δηλαδή την περιοχή του που είναι υπεύθυνη για τη μάθηση και τη μνήμη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης