Εγκέφαλος: 7 τροφές που ένας νευροχειρουργός δεν βάζει ποτέ στο πιάτο του

Αυτά είναι τα νόστιμα αλλά όχι και τόσο αθώα ποτά και τρόφιμα που μπορούν να επιταχύνουν τη γνωστική φθορά και να κλονίσουν την υγεία του εγκεφάλου

Τα οφέλη της ισορροπημένης διατροφής, με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, είναι πολλά και αποδεδειγμένα μέσα από την εμπειρία και την επιστημονική έρευνα.

Όπως για την καρδιά, το ήπαρ και το έντερο υπάρχουν τρόφιμα που ευνοούν ή επιδεινώνουν τη λειτουργία τους, έτσι και για τον εγκέφαλο υπάρχουν οι ωφέλιμες τροφές και εκείνες που ειδικοί όπως ο Δρ Brett Osborn, MD, πιστοποιημένος νευροχειρουργός, επικεφαλής στο St. Mary’s Medical Center και πρόεδρος και ιδρυτής του Senolytix, ενός κέντρου προληπτικής υγειονομικής περίθαλψης και αντιγήρανσης στη Φλόριντα, δε θα έβαζαν ποτέ στο πιάτο τους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr