Ξεχάστε σεμαγλουτίδη και φάρμακα απώλειας βάρους: Αυτή είναι η πιο αποτελεσματική φυτική ίνα για αδυνάτισμα

Ξεχάστε σεμαγλουτίδη και φάρμακα απώλειας βάρους: Αυτή είναι η πιο αποτελεσματική φυτική ίνα για αδυνάτισμα

Νέα έρευνα αποκαλύπτει το συστατικό που βοηθά στην απώλεια βάρους και στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου – Σε ποιες τροφές θα το βρείτε

vromi_iStock-1079832122
Τα τελευταία χρόνια, η έρευνα για την απώλεια βάρους συνεχώς δείχνει ότι οι πιο απλές λύσεις μπορεί να είναι οι πιο αποτελεσματικές τόσο για το αδυνάτισμα όσο και για τη διατήρηση της υγείας. Παρόλα αυτά, πολλοί στρέφονται σε περίπλοκα διατροφικά πλάνα, ακριβά σκευάσματα και αμφίβολης αποτελεσματικότητας φάρμακα για να αποκτήσουν το ιδανικό σώμα. Τι θα γινόταν, όμως, αν το κλειδί για την απώλεια βάρους βρισκόταν στο πρωινό σας; Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα ρίχνουν φως σε μια εύκολη και φυσική εναλλακτική: τη β-γλυκάνη, μια ίνα που βρίσκεται φυσικά στη βρώμη και το κριθάρι. Η σημαντική αυτή έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Nutrition, προτείνει ότι η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε β-γλυκάνη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σωματικού βάρους και στη βελτίωση του ελέγχου της γλυκόζης χωρίς την ανάγκη ακριβών φαρμάκων.

Η σημασία της β-γλυκάνης
Καθώς τα ποσοστά παχυσαρκίας αυξάνονται παγκοσμίως, η αναζήτηση αποτελεσματικών λύσεων για τη διαχείριση του βάρους έχει ενταθεί. Φάρμακα όπως η σεμαγλουτίδη έχουν δώσει υποσχέσεις, αλλά είναι ακριβά και συνήθως συνταγογραφούνται για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2. Ο Frank Duca, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα και επικεφαλής ερευνητής της μελέτης, αποφάσισε να εξετάσει την επίδραση διαφορετικών τύπων φυτικών ινών στην απώλεια βάρους και τη μεταβολική υγεία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης