ΕΣΥ με δύο πρόσωπα: Ευχαριστημένοι διευθυντές και δυσαρεστημένοι νοσηλευτές – Έρευνα αποκαλύπτει

ΕΣΥ με δύο πρόσωπα: Ευχαριστημένοι διευθυντές και δυσαρεστημένοι νοσηλευτές – Έρευνα αποκαλύπτει

Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα της μελέτης σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ, αναδεικνύοντας τους τομείς που «αιμορραγούν» περισσότερο

2074918900_tired_healthworker
Από μειωμένους μισθούς και χαμηλή ικανοποίηση χαρακτηρίζεται η εργασιακή πραγματικότητα ενός σημαντικού ποσοστού των εργαζομένων στο ΕΣΥ, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο Cureus. Η μελέτη σε 3 δημόσια νοσοκομεία της Αττικής αναδεικνύει επίσης το αρνητικό αποτύπωμα που άφησε τόσο η οικονομική κρίση, όσο και η πανδημία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας, το οποίο αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια προβλήματα διοίκησης και επάρκειας προσωπικού. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η οικονομική κρίση του 2008 και τα μέτρα λιτότητας οδήγησαν σε περικοπές μισθών έως και 40%, μειώσεις προσωπικού και μείωση 30% στους προϋπολογισμούς. Οι περιορισμοί αυτοί παρέμειναν ακόμα και μετά το τέλος της κρίσης, συνεχίζοντας να επηρεάζουν το σύστημα υγείας και μετά την πανδημία. Σήμερα, εξακολουθεί να υφίσταται σοβαρή έλλειψη νοσηλευτών και ειδικών, όπως ακτινολόγων, αναισθησιολόγων και εντατικολόγων.

Στόχος της έρευνας ήταν να εξετάσει τα κίνητρα και τους παράγοντες ικανοποίησης από την εργασία των εργαζομένων του ΕΣΥ. Στη μελέτη συμμετείχαν 363 εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία «Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο», «Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ» και «Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης». Σημειώνεται ότι πρόκειται για μονάδες που είχαν υποστεί μνημονιακές μεταρρυθμίσεις και θεωρήθηκε, επομένως, ότι αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης