Μεταξά – Βάνα Μπάρμπα: Τι συνέβη στο νοσοκομείο με τη διασπορά του κορωνοϊού

Μεταξά – Βάνα Μπάρμπα: Τι συνέβη στο νοσοκομείο με τη διασπορά του κορωνοϊού

Στο νοσοκομείο είχε καταγραφεί διασπορά κρουσμάτων και σε ασθενείς και σε εργαζόμενους, ενώ νόσησε και ο ίδιος ο διοικητής

hospital_2440604881
Τη Δευτέρα 15 Ιουλίου ο διοικητής του αντικαρκινικού νοσοκομείου Μεταξά στον Πειραιά δημοσιοποίησε την απόφασή του να ενεργοποιήσει μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού στους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος. Εύλογη η απόφασή του, δεδομένου ότι οι ευάλωτοι και ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς χρειάζονται την προστασία έναντι της λοίμωξης Covid-19 πολύ περισσότερο από άλλους νοσηλευόμενους. Αυτό που δεν ήταν εξαρχής κατανοητό είναι γιατί ελήφθη αίφνης η απόφαση, καθώς θα έπρεπε η προστασία των ογκολογικών ασθενών να είναι συνεχής και σταθερή, χωρίς να λαμβάνει προσωρινό, κατασταλτικό χαρακτήρα.

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, με τις καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η απόφασή της διοίκησης του Μεταξά ήταν μονόδρομος. Στο νοσοκομείο είχε καταγραφεί διασπορά κρουσμάτων και σε ασθενείς και σε εργαζόμενους. Είχε μάλιστα νοσήσει και ο ίδιος ο διοικητής, κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης