Ασκηθείτε με ασφάλεια στη ζέστη: 5 top συμβουλές από μία πνευμονολόγο

Ασκηθείτε με ασφάλεια στη ζέστη: 5 top συμβουλές από μία πνευμονολόγο

Η καλοκαιρινή γυμναστική μπορεί να θεωρηθεί άκρως επικίνδυνη, όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές. Η Πνευμονολόγος, κυρία Σταματούλα Τσικρικά, μας εξηγεί πώς μπορούμε να ωφεληθούμε από τα ευεργετικά αποτελέσματα ακόμα και κατά την περίοδο του θέρους, εάν είμαστε προσεκτικοί

people-running_2362033781
Η άσκηση το καλοκαίρι μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη για την αναπνευστική υγεία, αλλά συνοδεύεται και από προκλήσεις λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών και της υγρασίας. Για κάποιους η καλοκαιρινή γυμναστική μπορεί να θεωρηθεί άκρως επικίνδυνη, όμως αν είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί θα μπορέσουμε να ωφεληθούμε από τα ευεργετικά αποτελέσματα ακόμα και κατά την περίοδο του θέρους. Τα τελευταία έτη, έχουν καταγραφεί σημαντικές γνώσεις που αφορούν στην τακτική άσκηση και στην αναπνευστική υγεία τα οποία δύναται να ενισχύσουν το καρδιοαναπνευστικό σύστημα και παράλληλα να βελτιώσουν την αντοχή των αναπνευστικών κινήσεων την χωρητικότητα σε όγκο των πνευμόνων ανεξαρτήτου εποχής.

Για παράδειγμα, ασκήσεις αντοχής όπως το τρέξιμο, η ποδηλασία και η κολύμβηση μπορούν να ενισχύσουν τη δύναμη των πνευμόνων και των αναπνευστικών μυών. Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, η συστηματική άσκηση η οποία πρέπει να γίνεται μετά από τη συμβουλή ή/και επίβλεψη ειδικού, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της συχνότητας και της σοβαρότητας των συμπτωμάτων του βρογχικού άσθματος ή της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ) λόγω της βελτίωσης της αντοχής και της ευκαμψίας του αναπνευστικού δέντρου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης