Αυτισμός: Τι περιλαμβάνει η διατροφή της εγκύου που μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης της διαταραχής
Φρούτα, λαχανικά και ξηροί καρποί είναι μερικά από τα τρόφιμα που δε θα πρέπει να λείπουν από τη διατροφή των γυναικών που επιθυμούν να φέρουν στον κόσμο υγιή παιδιά
Οι συνήθειες της μητέρας παίζουν βασικό ρόλο στην υγεία του εμβρύου και στην κατάστασή της στην μετέπειτα ζωή του. Μια μικρή ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας θέλησε να διερευνήσει πώς ένας από αυτούς, η διατροφή και το περιεχόμενό της, θα μπορούσε να συσχετιστεί με ορισμένες περιπτώσεις διαταραχής φάσματος του αυτισμού (ΔΑΦ). Τα αποτελέσματά τους ήταν ιδιαίτερα αξιοσημείωτα.
Η ομάδα ανέλυσε πληροφορίες από δύο μεγάλες βάσεις δεδομένων με ιατρικές πληροφορίες για χιλιάδες μητέρες και κόρες στη Νορβηγία και την Αγγλία. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία για τα έτη 2002 έως 2008 και 1990 έως 1992, τα οποία περιλάμβαναν στοιχεία για παιδιά ηλικίας έως 8 ετών. Συνολικά, ανέλυσαν δεδομένα για περισσότερα από 95.000 ζευγάρια μητέρας/κόρης.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr