Ολυμπιακοί αγώνες: Ποιες αλλαγές φέρνει η κλιματική κρίση σε αθλητές και αγωνίσματα

Ολυμπιακοί αγώνες: Ποιες αλλαγές φέρνει η κλιματική κρίση σε αθλητές και αγωνίσματα

Καθώς η θερμοκρασία ανά τον κόσμο ακολουθεί ανοδική πορεία, κορυφαία αθλητικά γεγονότα όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες, χρειάζεται να κάνουν reset στην ακραία ζέστη και τις καταιγίδες για την ασφάλεια τόσο των αθλητών όσο και των θεατών

olympic_paris_iStock-2060672840
Η Ευρώπη βρίσκεται εν μέσω καύσωνα και παρότι οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι μπορεί τελικά να γλιτώσουν τα χειρότερα, οι θερμοκρασίες εξακολουθούν να είναι υψηλές και να εγκυμονούν κινδύνους επισημαίνει σε άρθρο του στο Τhe Conversation ο Brian P. McCullough Αναπληρωτής Καθηγητής Sport Management στο Πανεπιστήμιο του Michigan και διερευνά τον τρόπο που η κλιματική αλλαγή θέτει σε κίνδυνο αθλητές και αγωνίσματα.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων επί παραδείγματι έχουν μεταφέρει αγωνίσματα όπως τον μαραθώνιο σε πολύ πρωινές ώρες, ακόμη και σε πιο δροσερές πόλεις με πιο χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο Brian P. McCullough υπενθυμίζει ότι η FIFA είχε μεταθέσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2022 από τον συνηθισμένο χρόνο διεξαγωγής του, τον Ιούνιο, στα τέλη Νοεμβρίου, ώστε να είναι εφικτή η διεξαγωγή του στο Κατάρ.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης