Αυτή είναι η μόνη κίνηση που μπορεί να ηρεμήσει τα πνεύματα στις σχέσεις ιδιωτών γιατρών και Πολιτείας

Αυτή είναι η μόνη κίνηση που μπορεί να ηρεμήσει τα πνεύματα στις σχέσεις ιδιωτών γιατρών και Πολιτείας

Η μη νομοθέτηση της επίμαχης διάταξης που υποχρεώνει τους γιατρούς να κάνουν εφημερίες στα νοσοκομεία θα μπορούσε να ηρεμήσει το κλίμα μεταξύ ιδιωτών γιατρών και ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας

doctor_sad_tired_2296619959

Δρόμο…χωρίς επιστροφή θεωρούν οι γιατροί ότι είναι για τους ίδιους το άρθρο 65 του νομοσχεδίου για την Ψυχική Υγεία που ψηφίζεται στη Βουλή. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με υπόμνημα που έστειλε χθες προς τους βουλευτές υποστηρίζει ουσιαστικά πως η χώρα μας θα λύσει το πρόβλημα ελλείψεων γιατρών στην Ευρώπη, με την ίδια να «αδειάζει» από γιατρούς.

«Η νομοθέτηση του άρθρου 65 του νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία, πέρα από τις σοβαρές νομοθετικές ατέλειες, όπως επισημαίνει και η Νομική Υπηρεσία της Βουλής, θα πλήξει και θα δηλητηριάσει στο διηνεκές τις σχέσεις του συνόλου του ιατρικού κόσμου της χώρας με την ελληνική πολιτεία. Θα αποτελεί διαρκές αντικίνητρο για την εγκατάσταση ιατρών ελλειμματικών αριθμητικά ειδικοτήτων σε νησιωτικές και περιοχές με δημογραφικό πρόβλημα, καθώς και αντικίνητρο επιλογής των ειδικοτήτων αυτών από νέους συναδέλφους. Θα προστεθούν στα αντικίνητρα σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ και το θεσμό του προσωπικού ιατρού. Τυχόν δε ενεργοποίηση τους θα επιφέρει την απόλυτη ανεπάρκεια υπηρεσιών υγείας στις εν λόγω περιοχές για τις συγκεκριμένες ειδικότητες.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης