Stress echo: Σε τι διαφέρει από το τεστ κοπώσεως – Πότε συνιστάται

Ο κ. Ευάγγελος Στεφανίδης, Καρδιολόγος και Υπεύθυνος Εργαστηρίου Υπερήχων Καρδιάς της Καρδιολογικής Κλινικής του Metropolitan Hospital, εξηγεί πώς λειτουργεί το Stress Echo, μια εξέταση που προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για τη λειτουργία του μυοκαρδίου και των καρδιακών βαλβίδων

Το Stress Echo είναι μια από τις πιο προηγμένες τεχνικές με χρήση καρδιακών υπερήχων που βοηθούν, κυρίως στη διάγνωση της στεφανιαίας νόσου (δηλαδή παρουσίας σημαντικής στένωσης των αρτηριών της καρδιάς). Είναι μια εξέταση εύκολη για κάθε εξεταζόμενο, ανεξάρτητα από την ηλικία και την ικανότητα του για άσκηση, κατά την οποία δεν χρησιμοποιείται σκιαγραφικό, δεν υπάρχει ακτινοβολία και μπορεί να επαναλαμβάνεται όσο συχνά κρίνει ο θεράπων ιατρός.

Αυτή η εξέταση συμβάλλει στον εντοπισμό στενώσεων στα αγγεία της καρδιάς που εμποδίζουν τη σωστή αιμάτωσή της και αυξάνουν τον κίνδυνο επιπλοκών, ενώ παράλληλα μπορεί να ελέγχει προϋπάρχουσες βλάβες του μυοκαρδίου, στενώσεις των αγγείων καθώς και τη λειτουργία των καρδιακών βαλβίδων σε περιπτώσεις στενώσεων αλλά και ανεπαρκειών τους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr