Εφηβεία: Μία στις τέσσερις έφηβες θύμα βίας από τον σύντροφο

Τα έφηβα κορίτσια αντιμετωπίζουν ανησυχητικά ποσοστά σωματικής ή και σεξουαλικής βίας από τους συντρόφους τους, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Σχεδόν το ένα τέταρτο των εφήβων κοριτσιών (24%) που έχουν συνάψει κάποια σχέση, θα βιώσουν σωματική ή/και σεξουαλική βία από τον σύντροφο μέχρι να γίνουν 20 ετών, όπως επισημαίνεται σε μια νέα ανάλυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Μόνο τον φετινό χρόνο, περίπου 1 στα 6 κορίτσια έχει βιώσει τέτοια μορφή βίας τον τελευταίο χρόνο.

«Η βία μεταξύ συντρόφων ξεκινάει ανησυχητικά νωρίς για περίπου 19 εκατομμύρια νεαρές γυναίκες σε όλο τον κόσμο» δήλωσε η Δρ Pascale Allotey, Διευθύντρια του Τμήματος Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας και Έρευνας του ΠΟΥ. «Δεδομένου ότι η βία κατά τη διάρκεια αυτών των κρίσιμων διαμορφωτικών περιόδων, θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές και μακροχρόνιες βλάβες, θα πρέπει να ληφθεί πιο σοβαρά υπόψη ως ζήτημα δημόσιας υγείας – με έμφαση στην πρόληψη και τη στοχευμένη υποστήριξη» συμπληρώνει.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr