Μπορεί το Παρίσι να κερδίσει το στοίχημα της βιωσιμότητας; Η σχέση Ολυμπιακών Αγώνων και Δημόσιας Υγείας

Μπορεί το Παρίσι να κερδίσει το στοίχημα της βιωσιμότητας; Η σχέση Ολυμπιακών Αγώνων και Δημόσιας Υγείας

Με ποιο τρόπο θα μπορούσε η δημόσια υγεία να επηρεαστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Με τη γνώση του παρελθόντος, οι φετινοί Αγώνες τείνουν να γίνουν το καλό παράδειγμα για τις διοργανώσεις του μέλλοντος

paris_2472783371

Έχοντας ήδη την εμπειρία της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ως χώρα ότι ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός μπορεί να συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα, αλλά συνεπάγεται και αρνητικές επιπτώσεις για την εκάστοτε χώρα που τους διοργανώνει. Υπάρχουν ενδείξεις ήδη από τη γνώση των προηγούμενων διοργανώσεων ότι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και το τεράστιο κόστος αυτής της παγκόσμιας αθλητικής γιορτής θα μπορούσε να επηρεάσει και εμπράκτως την καθημερινή ζωή των πολιτών.

Παρόλα αυτά, οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι διατείνονται ως και «οι πιο υπεύθυνοι και βιώσιμοι Αγώνες στην ιστορία» σύμφωνα με τους Γάλλους αξιωματούχους, σε μια προσπάθεια να διορθωθούν τα λάθη του παρελθόντος. Με στόχο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, έχουν ληφθεί μέτρα για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, όπως η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η εφαρμογή πράσινων τεχνολογιών, ενώ τα καθίσματα των σταδίων αποτελούνται από ανακυκλωμένο πλαστικό. Στο ίδιο μήκος κύματος, το Ολυμπιακό Χωριό θεωρείται κι αυτό πρότυπο πράσινης ανάπτυξης, εφόσον με το πέρας των αγώνων θα αξιοποιηθεί ως μια βιώσιμη περιοχή με κατοικίες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης