Για πόσο διάστημα ο ΕΟΦ σταματά τις παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων για να μην μας λείψουν – Σε πόσα σκευάσματα βάζει «φρένο»

Για πόσο διάστημα ο ΕΟΦ σταματά τις παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων για να μην μας λείψουν – Σε πόσα σκευάσματα βάζει «φρένο»

Συνολικά 105 σκευάσματα από όλες τις θεραπευτικές κατηγορίες απαγορεύεται να εξαχθούν από τη χώρα για διάστημα τριών μηνών

230105181134_farmakeio
Νέα απόφαση απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), στο πλαίσιο αντιμετώπισης των ελλείψεων. Ο νέος κατάλογος περιλαμβάνει 105 κωδικούς, τη στιγμή που παράλληλα αναστέλλεται η προηγούμενη απόφαση απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών.

Για ακόμη μία φορά, απαγορεύονται οι παράλληλες εξαγωγές σκευασμάτων από όλες τις θεραπευτικές κατηγορίες, όπως σκευάσματα για τον διαβήτη, ηπαρίνες, ινσουλίνες, φάρμακα για την αρτηριακή πίεση, αντιβιοτικά.

Η νέα απόφαση απαγόρευσης θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και πιο συγκεκριμένα έως τις 5 Νοεμβρίου 2024. Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, θα παρακολουθεί την επάρκεια της αγοράς και θα διερευνά την περιορισμένη διαθεσιμότητα και τις διακοπές κυκλοφορίας που κοινοποιούνται από κατόχους άδειας κυκλοφορίας φαρμάκων, ασθενείς και επαγγελματίες Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης