Αδύνατο σημείο για την γυναίκα η τομή της καισαρικής – Πότε αυξάνεται ο κίνδυνος ρήξης μήτρας

Αδύνατο σημείο για την γυναίκα η τομή της καισαρικής – Πότε αυξάνεται ο κίνδυνος ρήξης μήτρας

Ενημερωθείτε για την σπάνια περίπτωση της ισθμοκήλης ή αλλιώς niche και τους κινδύνους που εγκυμονεί από τον κύριο Κωνσταντίνο Σύριο, Μαιευτήρα Γυναικολόγο, Συνεργάτη ΜΗΤΕΡΑ - Ισθμοκήλη ονομάζεται η ουλή της μήτρας μετά από καισαρική τομή και σε επόμενη εγκυμοσύνη, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από μέρους του γιατρού

birth_2459496289
Η ουλή της μήτρας μετά από καισαρική τομή στη βιβλιογραφία ονομάζεται ισθμοκήλη. Συναντάται ακόμη και με τον όρο «niche» που σημαίνει εσοχή, φωλιά.

Σε περίπτωση τοκετού με καισαρική, το σημείο τομής εσωτερικά στη μήτρα αποτελεί αδύνατο σημείο, κάτι που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή για την επόμενη εγκυμοσύνη. Ο τρόπος επούλωσης της καισαρικής τομής στο σημείο της μήτρας, είναι πολυπαραγοντικός και περιλαμβάνει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η καισαρική, τον τρόπο συρραφής της μήτρας (δηλ. τα ράμματα που έχουν χρησιμοποιηθεί και το είδος συρραφής) και τις τοπικές συνθήκες επούλωσης οι οποίες είναι απρόβλεπτες και διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα. Επιπλέον, παράγοντας κινδύνου είναι η οπίσθια κάμψη της μήτρας (μήτρα με κλίση προς τα πίσω).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης