Ναρκωτικά: Ο νεοσύστατος οργανισμός που αλλάζει το τοπίο για τις εξαρτήσεις στην Ευρώπη

Ο Αθανάσιος Θεοχάρης, Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, μιλά για τον νεοσύστατο Οργανισμό της ΕΕ για τα Ναρκωτικά EUDA (European Union Drug Agency), το νέο τοπίο για τις εξαρτήσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα

Tα ηνία του ως τώρα Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (European Monitoring Center for Drugs and Addictions – EMCDDA), ανέλαβε ο νεοσύστατος Οργανισμός της ΕΕ για τα Ναρκωτικά EUDA (European Union Drug Agency). Με νέα διευρυμένη αποστολή, σκοπό και λειτουργία, ο EUDA αναλαμβάνει την ενίσχυση της ικανότητας της ΕΕ να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις στο πολύπλοκο και πολυδιάστατο πεδίο των εξαρτήσεων.

Έγκαιρη προειδοποίηση, αξιολόγηση απειλών και άμεση αντίδραση

Με νέους μηχανισμούς που εστιάζουν στην πρόληψη, την έγκαιρη προειδοποίηση, αλλά και την αντιμετώπιση του φαινομένου των ναρκωτικών στην Ευρώπη, καθώς και την άμεση συνεργασία με τα κράτη μέλη, ο νέος φορέας στοχεύει να καλύψει το ζήτημα των ναρκωτικών με ολιστική προσέγγιση. Η προετοιμασία και η αντίδραση της ΕΕ σε αναδυόμενες και νέες πιθανές απειλές ενισχύονται. Τα κράτη μέλη και οι φορείς απεξάρτησης θα υποστηρίζονται με πλήθος νέων διαθέσιμων υπηρεσιών, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν και να προλαμβάνουν με πλέον βέλτιστο τρόπο το πρόβλημα των ναρκωτικών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr