Ζέστη και υγρασία: Πόσο επικίνδυνες είναι για όσους έχουν υπέρταση και καρδιολογικές παθήσεις

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία επιβαρύνουν καρδιοπαθείς και υπερτασικούς, γι΄αυτό δεν πρέπει να αμελούν προειδοποιητικιά σημάδια σωματικής εξάντλησης, όπως συμβουλεύει ο κύριος Αθανάσιος Μανώλης Διευθυντής Β’ Καρδιολογικής Κλινικής και Κέντρου Υπέρτασης Metropolitan Hospital

Οι υψηλές θερμοκρασίες και τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας είναι δύο παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές συνέπειες στην υγεία των ατόμων με υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιακές παθήσεις.

Το καλοκαίρι, η αρτηριακή πίεση μπορεί να επηρεαστεί από τις προσπάθειες του σώματος να μειώσει τη θερμοκρασία εκπέμποντας θερμότητα. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία αυξάνουν τη ροή του αίματος στο δέρμα. Το γεγονός αυτό, προκαλεί ταχυκαρδία, καθώς κυκλοφορεί διπλάσιο αίμα ανά λεπτό από ό,τι μια κανονική μέρα.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι

Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι προκύπτουν όταν έχει καύσωνα και η υγρασία είναι πάνω από 70%. Μερικοί άνθρωποι (υπέρβαροι ή με καρδιακές, πνευμονικές ή νεφρικές παθήσεις) διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να επηρεαστούν από την υγρασία και τον καύσωνα όπως και οι ηλικιωμένοι.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr